sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Eivätkö nämä rikkaruohot ikinä lopu?

Kun kevätaurinko houkutteli ensimmäiset rikkaruohot maan pinnalle, paikkoihin, joihon ne eivät kuulu, päätin hankittua niistä eroon - ilman myrkkyjä. Kesän lämpö kuitenkin moninkertaisti kevään epätoivotut vieraat, ja lannistuin: ei tästä kitkemisestä tule loppua ilman vanhaa kunnon Round-uppia! Niinpä siis luovutin ja ruiskuttelin pihan pariinkin eri otteeseen, en Round-upilla vaan Bayerilla, koska kuulin jostain sen olevan ympäristöyställisempi. 
 
 
Ympäristöystävä tai ei, Bayerista ei ollut vastusta meidän pihan rikkaruohoille. Omatuntokin on alkanut kolkuttaa, enkä halua enää suihkia maahan myrkkyjä, vaan olen päättänyt selvitä lihasvoimalla. Viitseliäisyyttäkin tuo kitkeminen vaatii, sillä ruohoja pukkaa joka välistä.  

 
Uskoin saavani ruohot kuriin haralla, mutta tässä sitä habaa vasta tarvitseekin :) Mutta en ainakaan vielä ole heittänyt haraa harakoille. Jatkan siis ainakin toistaiseksi näin.

 
Näihin nurmikon keltaisiin kaunistuksiin suihkuttelin kertaalleen Bayerin leveälehtisille rikkaruohoille tarkoitettua torjunta-ainetta, eikä voikukkia ole nyt hetkeen nurmikolla kasvanut. En kuitenkaan aio myrkyttää nurmikkoa uudestaan. Ihan nättejähän nuo voikukat kuitenkin ovat, ja ainahan ne saa ruohonleikkurilla pois, jos niin tahtoo. Tämä tietysti tietää useampia ruohonleikkuukertoja miehekkeelleni, mutta mikäs sillä siinä on leikellessä, kun päältäajettavalla saa pistää nurmikot sileiksi.
 

Rikkaruohojen lisäksi myös apilanurmikkoni kalliolla on lähtenyt hyvään kasvuun. Toki myös apiloiden sekaan on eksynyt muutama tunkeilija, mutta melko vähän rikkaruohojen siemeniä sinne on lentänyt.

Olemme pienessä pihassamme saaneet monenmoista tehtyä: perunat kasvavat iloisesti pellossa, perennat ovat selvinneet kevään siirtelyinnostani ja kasvavat kovaa vauhtia. Olen jo toteuttanut suunnittelemani muutokset täällä Punaisen tuvan pihapiirissä, ja pihan puuhastelut painottuvat pääasiassa ylläpitotöihin.

Yksi kolkka on kuitenkin vielä täysin retuperällä: metsään rajoittuva alue, jonka olen täysin laiminlyönyt kuten kuvasta näkyy.


Luulenpa, että tässä on tiedossa seuraavan parin kesän projekti, mutta siitä lisää sitten, kun keksin tälle metsittyneelle pläntille tarkoituksen.

2 kommenttia:

  1. Oletko muuten kokeillut rikkaruohoihin "kuun vaiheiden mukaan" kitkemistä. Se on oikeasti todella tehokasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpäs ole kuullutkaan. Kerro lisää, olen valmis kokeilemaan kaikkea :D

      Poista